top of page
Tonie Staal.JPG

Tonie Staal 

Dierenarts 

Ontwerp zonder titel (6).png

Tonie Staal is in 2001 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. 

Ontwerp zonder titel (8).png

Werkzaam bij Dierenkliniek Dongemond sinds 2001 en de kliniek overgenomen in 2009

In onze praktijk houd ik me bezig met de afspraken, operaties, narcose, gebitten, foto’s, bloedonderzoeken, eigenlijk alles wat hoort bij het behandelen van huisdieren in de eerstelijnspraktijk. De enorme variatie van het werk vind erg leuk. De communicatie met dier en eigenaar, maar ook met ons team, maakt elke dag anders. Tevens horen daar ook bij de administratieve taken en alles wat er nog meer bij komt kijken om ons bedrijf draaiende te houden.

Over mij

Als klein jongetje was ik al gek op dieren en vanaf mijn 7e jaar wist ik al  dat ik dierenarts wilde worden. Thuis op de “Peerenboom” in Hank hadden we vroeger koeien, paarden, schapen, kippen en konijnen, geweldig.

 

Nadat ik het VWO in Raamsdonksveer heb afgerond, ben ik gaan studeren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. In 2001 ben ik hier afgestudeerd. 

 

Vanaf 2001 tot 2009 ben ik in loondienst werkzaam geweest bij Dierenartsenpraktijk Dongemond, destijds nog een gemengde praktijk.

In 2009 heb ik de praktijk overgenomen van de familie Otten en voortgezet als dierenkliniek Dongemond. Vanaf deze tijd zijn we ons gaan richten op alleen de gezelschapsdieren.

 

Mijn vrouw Barbara en ik zijn eigenaar van  Dierenkliniek Dongemond. In 2019 zijn we verhuisd van de Haven naar de Keizersdijk. We hebben de praktijk de afgelopen jaren met veel plezier verder uitgebreid. Het team is ondertussen groter geworden maar wij blijven voorstander van een laagdrempelige sfeer en een goed contact met de eigenaren en hun huisdieren.

 

Ik ben blij om in de omgeving te mogen wonen en werken waar ik ben opgegroeid.

 

Naast mijn vrouw Barbara en ik bestaat ons gezin uit onze 2 kinderen Jasmin en Jip. En verder leven we samen met onze Catootje onze Golden retriever. Moos en Sam onze twee kruisingen Oosterse korthaar/ Abessijn. Finn onze oosterse korthaar. En 2 Vlaamse reuzen

De praktijk, het gezin en onze dieren slokken erg veel tijd op. In de spaarzame vrije tijd vind ik het fijn om een stukje motor te rijden of te zeilen. 

bottom of page